Wie zijn wij?

IMG-20170929-WA0000

Wat leuk dat u onze website bekijkt! Wij zijn familie van Zijtveld. Na verschillende jaren plannen maken, zijn we nu zover dat onze zorgboerderij draait! Op de foto ziet u van links naar rechts: Henk, Rianne, Adriana, Lennart. Voor alsnog is Lennart het gezicht van de zorgboerderij. Hij is de zorgboer. 

Zorgboerderij Wierickerstee is een fijne plek met rust, ruimte en velerlei activiteiten. Er wordt zoveel als mogelijk is gemeenschappelijk gedaan; thee/koffie, maaltijd, huishoudelijk werk, werken in de tuin, op het erf, in de koffietuin. Een combinatie van werk en aandacht voor de mens, dier, zorg en natuur. Op onze Zorgboerderij worden mensen uitgedaagd zelf te ervaren en zo kennis en vaardigheden op te doen. In een goede, fijne sfeer werkzaamheden verrichten en activiteiten doen is gezond en heilzaam en kan veel voldoening geven. Structuur van de dag en de week en de seizoenen zorgt voor regelmaat die houvast geeft en waarbij de deelnemer individuele mogelijkheden kan ontdekken en (gestelde) doelen kan behalen. Doelgroepen Op de zorgboerderij zijn de volgende deelnemers welkom:
  • Ouderen die van het buitenleven willen genieten
  • (Licht) dementerenden voor een zinvolle dag
  • Volwassenen met een verstandelijke beperking
  • Volwassenen met een psychische hulpvraag
  • Jongeren uit het speciaal onderwijs (stage)
Opmerking: Wij weten dat het heel goed mogelijk is om mensen uit verschillende doelgroepen op een fijne manier als een groep te laten fungeren. Zorgboer Lennart heeft hier veel ervaring mee.