Info

De zorg die we op zorgboerderij Wierickerstee geven is dagbesteding. Elk persoon die deelneemt aan de dagactiviteiten hoort er 100% bij. We behandelen elkaar met respect en aandacht. Van de begeleiding mag de deelnemer verwachten dat hij/zij betrokkenheid toont, empathisch is en huiselijkheid en veiligheid biedt.

Iedere deelnemer krijgt zorg op maat. Dat wil zeggen dat we samen met de deelnemer (en familie/contactpersoon…) een passend zorgplan opstellen en doelen omschrijven, die de deelnemer zelf belangrijk vindt. Het samenwerken met familie en naasten zien we als belangrijke meerwaarde. Er heerst op onze zorgboerderij en in gesprekken een sfeer van openheid waardoor men zich welkom voelt. Waarin men zich thuis en veilig kan voelen.

Werkzaamheden en verschillende vormen van dagbesteding:

Dagelijks:

 • Het verzorgen, voeren van de dieren en hokken schoonmaken. De dieren zijn: kippen (eieren), geiten, schapen, konijnen, poezen en de hond.
 • Het erf/terrein schoon en op orde houden.
 • Huishoudelijk: stoffen/afnemen, evt. bakken, voorbereiden lunch, high-tea
 • Verkoophoekje: klanten helpen, inpakken, afrekenen, cadeaumandjes maken/bevoorraden en stoffen.
 • Seizoensgebonden:
 • Bloementuin
 • Moestuin
 • Boomgaard: snoeien van de bomen, pluk/oogst, verwerken van de oogst
 • Terrein/erf: sloten, wilgen knotten, onderhoud gebouwen

 

Ontspanning:

 • Bakken, koken
 • Knutselen
 • Spel doen
 • Wandeling (bijvoorbeeld over de dijk)
 • Spelen en knuffelen met de dieren
 • Trampoline, schommel

Waarom Wierickerstee:

·       Structuur van de dag: Indeling van de werkdag en koppeling aan seizoenen, het ritme van de natuur bieden vaste, terugkerende werkzaamheden.

·       Gezonde omgeving: Deelnemer heeft activiteiten en/of werkzaamheden in frisse lucht en in natuurlijke omgeving. Er is ruimte. Dit bevordert het welzijn.

·       Zorgen en verzorgen: Het verzorgen van plant en dier doet een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel en het gevoel belangrijk te zijn. Het zelf verzorgen in plaats van verzorgd worden, kan deelnemer een gevoel van eigenwaarde geven.

·       Functioneel en tijdsgebonden werk; het normale leven: Sommige werkzaamheden moeten op een bepaald moment gebeuren. Dit biedt de noodzaak van zorgen en verzorgen. Het lichamelijk bezig zijn. Het aangaan van relaties met dieren. Werkzaamheden die direct een zichtbaar resultaat geven.

·       Laagdrempeligheid en informeel, gezellig en huiselijk karakter

·       Diversiteit: Er is een gevarieerd pakket aan werkzaamheden, die van verschillend niveau zijn. Ook zijn er vaak mogelijkheden om te groeien; in zelfstandigheid en/of in hoeveelheid werk. Taken kunnen ook uitgesplitst worden in deelwerkzaamheden en aangepast worden aan de mogelijkheden van de deelnemer

 

·       Status: De deelnemer is een wezenlijke schakel in het totale proces van taken en activiteiten. Het werk is noodzakelijk en wordt gewaardeerd.

De kosten:

Informeer bij uw gemeente of casemanager wat de mogelijkheden voor u zijn, qua WMO, PGB of WLZ.
Via onderstaande opties kunt u bij ons terecht.
Betaling geschiedt als volgt:

Met een indicatie van de WMO:
De zorg die wij bieden is gespecialiseerde dagbesteding gericht op activering.

Met indicatie van de WLZ:
Mocht u hiervoor in aanmerking komen/ deze indicatie hebben, neem gerust contact op met Lennart.

Met indicatie van het CIZ:
Persoons Gebonden Budget: Heeft u een PGB indicatie, en wilt u gebruik maken van onze dagbesteding? Neem dan contact op met Lennart.

Via eigen middelen:
De zorg particulier inkopen valt ook onder een mogelijkheid. Neem hierover contact met ons op.

Wij hebben een samenwerkingsverband met de volgende gemeenten:
-Zuidplas
-Waddinxveen
-Krimpenerwaard
-Bodegraven-Reeuwijk
-Gouda
-De Ronde Venen
-Montfoort
-Oudewater
-Stichtse Vecht
-Woerden

Als u in een andere gemeente woont en graag gebruik zou willen maken van onze Zorgboerderij,  kunt u het beste even contact met ons opnemen, om te vragen of daar mogelijkheden voor zijn.

Uitsluitingscriteria

Klachtenreglement